سياسيون وانتخابات، انتخبوا بحرية و شاركوا في الديمقراطية، شاركوا في التغييرعن طريق الاستفتاء عبر الانترنت
Hunor Kelemen

Kelemen Hunor: „Situaţia din Covasna, amplificată în mod artificial“

Hunor Kelemen 50%

button ElectionsMeter.com

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a luat poziţie, pe pagina oficială de internet a Uniunii, în legătură cu situaţia creată în jurul elevei de la liceul Kőrösi Csoma Sándor, din Covasna care a purtat, cu ocazia zilei maghiarilor, o bentiţă cu drapelul României. Prin mesajul postat el face apel la „înţelepciune şi echilibru“. 

 

„Uniunea Democrată Maghiară din România adresează un apel ferm participanţilor la viaţa publică, să se raporteze cu înţelepciune, cumpănire şi simţul echilibrului la situaţia care s-a creat în jurul elevei de la liceul Kőrösi Csoma Sándor, din Covasna. Exagerând artificial, cu scopul de a aţâţa, semnificaţia gestului elevei din Covasna, unii au stârnit şi au amplificat la nivelul întregii ţări o atmosferă antimaghiară care împinge societatea românească înapoi în anii ‘90“, a scris Kelemen Hunor pe site-ul UDMR.

 

Kelemen Hunor subliniază că toleranţa, respectul reciproc şi coexistenţa paşnică, sunt valori pe care comunitatea naţională maghiară le-a încurajat dintotdeauna. El evidenţiază că membrii minorităţii maghiare sunt cetăţeni care au drepturi egale în România şi de asemenea, au aceleaşi îndatoriri ca naţiunea majoritară. Kelemen Hunor se plasează pe o poziţie de respingere a oricărei tentative de a învrăjbi şi de a crea diferende între majo. itate şi minoritate.

...

 

de Andreea Saguna

25 martie 2013

Citeste mai mult: adevarul.ro

2013-04-02


amalia -
اشارةno spam

ElectionsMeter لا يتحمل اي مسؤولية حول محتوى الحجج و التعاليق. نرجوا منكم الاتصال بالمصدر مباشرة. كل حجة او تعليق يجب ان يحتوي على اسم الكاتب و المصدر الاصلي. يجب ان تكون لدى المستعملين دراية بحقوق الكاتب. الرجاء الاطلاع على قواعد البوابة

العودة إلى الاستطلاع: > Romania > السياسيون > Hunor Kelemen
 
load menu